Silvia Gil, Mabel Lozano, Victoria Fernández i Cristina Aristoy, guanyadores dels Premis EVAP 2021

Els guardons reconeixen dones empresàries o directives que destaquen per la seua integritat i professionalitat

Silvia Gil, Mabel Lozano, Victoria Fernández i Cristina Aristoy, guanyadores dels premis
Silvia Gil, Mabel Lozano, Victoria Fernández i Cristina Aristoy, guanyadores dels premis / EVAP

La tinenta coronel de la Guàrdia Civil Silvia Gil; l'actriu i directora Mabel Lozano; l'empresària Victoria Fernández, a títol pòstum; i la cofundadora de Singularu, Cristina Aristoy, són les guanyadores dels Premis EVAP 2021. L'objectiu dels guardons és reconéixer públicament dones empresàries o directives que destaquen per la seua labor en diversitat, integritat i professionalitat i donar visibilitat a la seua labor.

Al llarg de la història dels guardons, que celebraran la seua XIV edició el 21 d'octubre, s'ha distingit dones de diferents àmbits, com la presidenta i consellera delegada d'HP a Espanya i Portugal, Helena Herrero; la directora d'orquestra Inma Shara; la doctora Ana Lluch o la periodista Rosa María Calaf, entre d’altres.

Premi diversitat: Silvia Gil

El Premi Diversitat ha recaigut en Silvia Gil (Madrid, 1975), tinenta coronel de la Guàrdia Civil i primera dona a dirigir una comandància. És llicenciada en Dret i en Ciències Jurídiques i de l'Administració Pública, doctoranda en Estudis Feministes i de Gènere i va obtindre el rang de tinent coronel l'any 2001. Compta amb una dilatada carrera en l'àmbit internacional dins de l'Institut Armat. En la seua etapa en el Gabinet Tècnic de la Direcció General va impulsar el primer Pla d'Igualtat en la Benemèrita.

Premi Integritat: Mabel Lozano

Quant al Premi Integritat, la guanyadora és Mabel Lozano (Toledo, 1967), escriptora, model, directora de cine i actriu de cinema i televisió. L'any 2007 va donar un gir de 180 graus a la seua activitat professional i, després de més de vint anys treballant com a actriu i presentadora de televisió, la toledana es va iniciar en la direcció de cine amb el primer llargmetratge documental, Voces contra la trata de mujeres. En 2011 va ser guardonada amb el Goya de la categoria curtmetratge documental per Biografía del cadáver de una mujer.

Premi Professionalitat: Victoria Fernández Prieto

En la categoria de Professionalitat s'ha distingit Victoria Fernández Prieto, cofundadora i presidenta del Grup Vicky Foods. Victoria Fernández, que ha mort recentment als 86 anys, va ser la creadora de la companyia de brioixeria Dulcesol en la dècada de 1950 al costat del seu marit Antonio Juan. El 2019 el Grup Dulcesol es va transformar en el hòlding Vicky Foods per a fer el salt al mercat internacional. 

Premi Jove Talent: Cristina Aristoy

El Premi Jove Talent s'ha atorgat a Cristina Aristoy (València, 1988), sòcia fundadora de la marca valenciana de joieria Singularu. Va estudiar Enginyeria en Disseny Industrial, i amb només trenta anys és sòcia fundadora de Singularu, tendes que causen sensació en Instagram. Des de fa quatre anys ha format un equip de cinquanta persones i ha aconseguit posicionar la seua empresa com una de les més ràpides en temps de lliurament d'Europa.

També et pot interessar

stats