Signat el primer conveni autonòmic del comerç tèxtil amb pujada salarial de l'11%

El conveni regula les condicions de 40.000 treballadores en el sector i els nous contractes de fixos discontinus

Imatge de treballadores d'una indústria tèxtil
Imatge de treballadores d'una indústria tèxtil / À Punt NTC

Els gremis del comerç tèxtil de la Comunitat Valenciana, integrats en Confecomerç, i els sindicats CCOO i UGT han signat el primer conveni autonòmic del sector amb una pujada salarial total de l'11,25% fins a 2024, i la clàusula de revisió salarial vinculada a l'IPC.

El conveni regula les condicions de 40.000 treballadores del sector i els nous contractes de fixos discontinus, per la qual cosa hi haurà un sistema de cites i períodes mínims de cita anual. També regula la promoció professional i incorpora un nou article sobre la desconnexió digital i el teletreball.

Durant més de dos anys i mig, les parts negociadores han hagut de superar les dificultats derivades de la pandèmia, l'actualització de les lleis derivada de la reforma laboral i l'evolució de la inflació.

Confecomerç ha valorat l'acord subscrit, ja que les empreses del comerç tèxtil a la Comunitat Valenciana disposen ara d'un marc de relacions laborals “adequat a la normativa vigent”, que dona seguretat jurídica “perquè és fruit del diàleg social”, i que permet planificar la gestió dels recursos humans.

L’associació ha destacat també haver aconseguit "un equilibri raonable" per a la progressiva homogeneïtzació de les condicions de treball en cada província, i que suposa la consecució d'un nou sistema de classificació professional “basat en grups professionals, amb regles clares per a la promoció, així com d'una estructura retributiva comuna” per a totes les persones treballadores del sector.

Per a la secretària general de Serveis CCOO PV, Cristina García, el conveni suposa un avanç molt positiu perquè, per primera vegada, s'homologuen les condicions de totes les treballadores del sector en les tres províncies. "Aquest acord autonòmic dona una major protecció als drets de les treballadores i aconsegueix introduir en la negociació col·lectiva les clàusules de revisió salarial, que garanteixen el poder adquisitiu de les plantilles", ha ressaltat.

També et pot interessar

stats