La setmana laboral de quatre dies no acaba de quallar

De les quaranta-cinc empreses que van demanar sumar-se al programa, només tres rebran les ajudes públiques

La setmana laboral de quatre dies no acaba de quallar / À Punt NTC

La idíl·lica setmana laboral de quatre dies no acaba de quallar ni amb l'incentiu de les ajudes públiques. De les quaranta-cinc empreses que van demanar sumar-se al programa, només tres rebran les ajudes públiques. La resta s'han quedat fora per no complir els requisits sol·licitats.

Així, del milió i mig d'euros destinats a impulsar els quatre dies laborals, només se'n repartiran 30.000. L’economista Vanessa Campos recorda que tots els processos s’han de fer tenint en compte que són empreses privades i només quan augmenten els nivells de productivitat, es pot pensar a reduir la jornada laboral.

Només tres empreses, dues de la província de València i una altra de la de Castelló, han complit els requisits per a implantar aquest model de setmana laboral a la Comunitat Valenciana. Amb aquest projecte pilot rebran 10.000 euros d'ajudes. “Som pioners a Espanya i un dels primers governs a Europa a fer-ho”, assegura el director general del Servei Valencià d’Ocupació, Enric Nomdedéu. 

Els motius per a deixar fora la resta d'empreses té a veure amb el mínim de persones contractades de forma indefinida o no tindre pla d'igualtat. L'objectiu de la reducció de la jornada laboral és millorar la conciliació familiar, augmentar la productivitat i reduir la contaminació.

També et pot interessar

stats