Set de cada deu autònoms veuen perjudicial la pujada del salari mínim

Consideren que podria fer mal al seu negoci i reduir la contractació de treballadors.

Set de cada deu autònoms veuen perjudicial la pujada del salari mínim
Set de cada deu autònoms veuen perjudicial la pujada del salari mínim

El 69,1% dels autònoms creuen que el seu negoci es veurà perjudicat si s'aprova una altra pujada del salari mínim interprofessional (SMI) el 2020. És la dada que es desprén del baròmetre ATA del treball autònom realitzat per la Federació Nacional d'Associacions de Treballadors Autònoms (ATA).

D'aquest total, un 22,3% afirma que els afectarà prou, quasi un 32% que el patiran “molt” i un 15% pensa que l'afectarà “un poc”. Per contra, quasi un 17,3% considera que no veurà cap canvi en el negoci.

En aquesta línia, quasi el 65% dels treballadors per compte propi enquestats no estan a favor d'augmentar el salari mínim enguany, davant del 19% que sí que es mostra a favor.

El president d'ATA, Lorenzo Amor, ha posat en relleu que, si es puja el salari mínim interprofessional a 1.200 euros, hi haurà un augment de l'economia submergida. I ha ressaltat que “no és el mateix pujar el salari mínim a Madrid o Navarra que a Lepe o Torremocha”.

Així, Amor ha demanat al govern espanyol que escolte l'empresari, que és el que paga les nòmines i el que pren la decisió de si segueix amb l'ocupació o no, i si la pot pagar o no. També ha assegurat que li agradaria que, cada vegada que es puge el salari mínim, l'administració pública adaptara també la pujada a les empreses que tenen contractades, ja que ara mateix no ho fa i “això és un problema”.

També et pot interessar

stats