Sepla amenaça amb una vaga de totes les companyies a l'estiu si no milloren els serveis mínims

El Sindicat Espanyol de Línies Aèries ha anunciat que faran extensiva la proposta a altres col·lectius

Avió d'Air Nostrum a l'aeroport de Castelló
Avió d'Air Nostrum a l'aeroport de Castelló / ÁNGEL SÁNCHEZ/ACF FOTOGRAFIA

El Sindicat Espanyol de Línies Aèries (Sepla) ha avançat que proposaran aturades en totes les companyies aèries, i faran extensiva la proposta a altres col·lectius, si el Ministeri de Transports "no recapacita" sobre l'establiment de serveis mínims en les vagues del sector que vulneren el seu dret a la vaga.

En una roda de premsa aquest divendres, responsables del Sepla han explicat que en els últims dotze anys hi ha hagut més de 15 sentències de l'Audiència Nacional que han establit que els mínims dictats per Transports en les diferents vagues van ser abusius, la qual cosa els ha impedit l'exercici efectiu del dret de vaga.

Per això, el sindicat ha demanat davant de l'Audiència Nacional mesures cautelars per a anul·lar els serveis mínims "abusius" en la vaga de pilots en Air Nostrum -indefinida cada dilluns i divendres des del passat 27 de febrer- i ho farà també per al cas de les vagues convocades en Air Europa a partir del 22 de maig.

En roda de premsa, responsables del Sepla han explicat que els pronunciaments de l'Audiència Nacional contra els mínims es produeixen sempre després de les vagues, amb la qual cosa no tenen cap efecte real.

El secretari del Sepla, Javier Fernández-Picazo, ha afirmat que les vagues que convoquen en el sector "no despleguen efectes" pels serveis mínims "abusius", que se situen amb caràcter general, entorn del 90%.

També et pot interessar

stats