La Seguretat Social té tots els actius de la caixa de les pensions en fons de rendibilitat negativa

Actualment compta amb 8.061 milions d'euros, una xifra que se situa per davall dels 8.085 milions que hi havia al tancament del 2017.

La Seguretat Social té tots els actius de la caixa de les pensions en fons de rendibilitat negativa
La Seguretat Social té tots els actius de la caixa de les pensions en fons de rendibilitat negativa

La Seguretat Social té tots els actius financers del fons de reserva, més conegut com la guardiola de les pensions, en depòsits i inversions de deute públic espanyol amb rendibilitat negativa. Actualment compta amb 8.061,56 milions d'euros, una xifra que se situa per davall dels 8.085 milions que tenia al tancament del 2017. Així ho ha informat aquest dimarts en el Congrés el secretari d'Estat de Seguretat Social, Octavio Granado. 

Durant la seua compareixença davant de la Comissió del Pacte de Toledo, a la qual ha acudit per a informar sobre l'estat del Fons de Reserva a 31 de desembre de 2017, Granado ha assegurat que, des de mitjan de l’any passat, els valors dels fons es troben en rendibilitat negativa, equiparables als valors de principi de 2003. "La situació actual no és gens encoratjadora”, ha afegit el secretari d'Estat de Seguretat Social. 

La cartera d'actius que formen part del fons de reserva estan invertits exclusivament en deute públic espanyol amb venciments a molt curt termini, que ha tingut en l'últim any rendibilitats negatives des del 0,1% i el 0,4%.

Granado ha atribuït aquesta política d'inversió a l'anterior govern del PP i ha assegurat: "hauria sigut possible tindre altres previsions" més "raonables", invertint una part a llarg termini i una altra part a curt, això "hauria exigit tindre una planificació", ha incidit.

Segons ha explicat el secretari d'Estat, aquesta situació és conseqüència d'un canvi de criteri en la gestió del fons per part de l'anterior govern el gener de 2017 per a dedicar la totalitat de les inversions a curt termini. 

Des dels 67.000 milions d'euros de l'any 2011, després de les aportacions realitzades durant anys, del fons de reserva s'han tret 74.000 milions per al pagament de pensions, una quantitat major de l'aportada perquè s'hi han anat afegint els rendiments financers obtinguts de la seua col·locació en deute.

També et pot interessar

stats