El Baix Segura augmenta un 5% la superfície dedicada a la carxofa

La producció d'aquest cultiu genera a la comarca al voltant de 5.000 llocs de treball directes i de 1.000 a 1.500 indirectes

El sector de la carxofa afronta la campanya amb optimisme
El sector de la carxofa afronta la campanya amb optimisme / À Punt NTC

La superfície dedicada a la carxofa al Baix Segura ha crescut aquesta temporada un 5% respecte a l’any anteiror, i arriba a 2.100 hectàrees, cent més que fa dotze mesos. La producció d'aquest cultiu, "genera al Baix Segura uns 5.000 llocs de treball directes i entre 1.000 i 1.500 indirectes, xifres a les quals cal afegir els que es creen en la indústria conservera, que freguen les 1.000 ocupacions, segons dades de la Universitat Miguel Hernández.

És una de les dades que ha donat aquest divendres el president de l’Associació Carxofa Baix Segura, Antonio Ángel Hurtado, durant el tall simbòlic del començ de la temporada, que s’ha celebrat a la Universitat Miguel Hernández (UMH).

A l'acte han assistit nombrosos alcaldes i regidors d’onze municipis associats a Carxofa Baix Segura, les empreses de la marca de la carxofa amb una important representació institucional i col·lectius de la marca.

Bones sensacions en l'inici de la campanya

Hurtado ha detallat que la campanya “comença amb bones sensacions” per aquest creixement de la superfície. Quant a la producció, el president desitja que l’ampliació de la superfície per al cultiu “es traduïsca en una collita de més quilos, encara que és massa prompte per a aventurar-se perquè estem molt pendents del canvi climàtic i la seua influència en el cultiu”.

Davant de l'augment dels costos de producció ha demanat que "tant els grans com els xicotets distribuïdors tinguen aquesta sensibilitat perquè es pague un preu just als productors, i que també arribe als consumidors amb un preu just i que es complisca la llei de la cadena agroalimentària".

També et pot interessar

stats