La segona València Indie Summit connectarà als creadors de videojocs amb distribuïdors internacionals

La indústria valenciana de l'entreteniment digital ha crescut un 30% en tres anys.

Detall del comandament d'una consola de videojocs
Detall del comandament d'una consola de videojocs / QuentinLGH

L'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) ha organitzat un networking entre desenvolupadors de videojocs valencians i destacades empreses estrangeres del sector que tindrà lloc en el marc de la València Indie Summit, un esdeveniment internacional, que des d'aquest dijous i fins al 9 de març reunirà a professionals del sector dels videdojocs independents. 

L'Ivace promou aquestes trobades amb l'objectiu que els i les professionals valencians puguen donar a conéixer els seus projectes a empreses estrangeres del sector i facilitar l'eixida als mercats internacionals. 

Enguany l'institut valencià ha convidat les empreses Dotemu i Plug in Digital, de França; Mergegames, de Regne Unit; ThunderfulGames, de Suècia i 505 Games, del Japó. 

Aquesta és la segona edició de la València Indie Summit, que en l'anterior va reunir a més de 400 creadors i importants professionals del sector, juntament amb una àrea d'exhibició amb més de trenta equips. 

Un creixement del 30% en 3 anys

La Comunitat Valenciana compta amb 60 empreses de desenvolupament i producció de videojocs –el 13% del total espanyo– i és la tercera autonomia en importància del sector, darrere de Catalunya i Madrid. 

La indústria valenciana va facturar 10,1 milions d'euros durant 2017 i va ocupar directament vora 1.100 treballadors. El sector es troba en plena expansió i ha crescut a un ritme del 30% en tres anys, per la qual cosa s'estima que duplicarà aquestes xifres abans d'un lustre.

També et pot interessar

stats