Segon estiu de la pandèmia: més sol i platja, vacances a l’aire lliure i destinacions domèstiques

Les agències de viatges esperen que les reserves augmenten entre un 10% i un 20% respecte del 2020

Una imatge d'arxiu d'una platja a la Comunitat Valenciana
Una imatge d'arxiu d'una platja a la Comunitat Valenciana / À Punt NTC

On volen anar els valencians de vacances enguany? Quan falten pocs dies perquè comence el mes de juliol, el que està clar és que el segon estiu de la pandèmia tampoc serà normal, tot i que la vacunació massiva està ajudant a reactivar les reserves. Però el sector turístic sí que pensa que serà millor.

L’activitat es reactiva de forma lenta, i de moment les agències de viatges detecten un especial interés dels ciutadans de la Comunitat Valenciana pel sol i platja, pel turisme a l’aire lliure, per les cases amb piscina (producte estrela l’estiu passat) i també pel nord d’Espanya. Una campanya estival, per tant, més domèstica i també més curta, perquè es concentrarà principalment al juliol i a l'agost, quan en un any convencional la temporada podia allargar-se de maig a octubre.

L’Associació Empresarial Valenciana d’Agències de Viatges espera un increment de les reserves entre un 10% i un 20% sobre l’any anterior “si no hi ha sorpreses”, explica el seu president, Miguel Jiménez. En algunes agències parlen “d’allau de peticions”, sobretot de les que busquen destinacions a Espanya, encara que en general el sector considera que el nivell de reserves no equival a un any normal, de moment. També canvia el pes que representen les diferents destinacions. “Enguany un 60% reserva a la Comunitat Valenciana, i un 40% fora, quan en un any normal seria al revés”, detalla Jiménez.

“Pense que hi haurà molt de moviment per Espanya a causa de les restriccions imposades per altres països”, explica Ángeles Beitia, que té una agència de viatges a Sogorb. Beitia assegura que detecta molta demanda de cases amb piscina i de viatges al nord d’Espanya, a les illes Balears i a les illes Canàries. Destaca també que fora del país la destinació més demanada és el Carib, i recorda que hi ha molts països que encara tenen restriccions d’entrada.

“L’estiu es presenta bé. El que sí que és cert és que no serà com un estiu normal”

“L’estiu es presenta bé. El que sí que és cert és que no serà com un estiu normal”, anticipa Lucas Galiana, propietari d’una agència de viatges a Dénia. A l'agost, les destinacions a la Comunitat Valenciana i al conjunt d’Espanya estan ja al complet, agrega. Tot i això, les agències que venen habitualment amb una antelació de tres a sis mesos, ara funcionen en reserves “d’última hora”, contextualitza Galiana. I explica que el client valencià està reservant al nord d’Espanya, principalment a Galícia, Cantàbria i Astúries. També destaca la demanda de destinacions a l’aire lliure, com el Camí de Sant Jaume. Fora d’Espanya, Galiana diu que hi ha una certa demanda per altres països europeus.

També et pot interessar

stats