El sectors de l'hoteleria, el comerç i l'oci de Benidorm, en peu de guerra

Han convocat una manifestació aquest diumenge per a demanar al govern espanyol que rectifique en l'aplicació de noves restriccions.

El sectors de l'hoteleria, el comerç i l'oci de Benidorm, en peu de guerra
El sectors de l'hoteleria, el comerç i l'oci de Benidorm, en peu de guerra

Els sectors de l'hoteleria, el comerç i l'oci de Benidorm han exigit a l'executiu espanyol que rectifique l'aplicació de les noves mesures per a frenar la propagació del coronavirus i que impliquen, entre d’altres, el tancament de discoteques i la prohibició de fumar. A la Comunitat Valenciana, aquestes restriccions han entrat en vigor aquest dimarts, després de la seu publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV). Demanen que no es "castigue" les destinacions que "han fet els deures mentre ells estaven de vacances" i que se suprimisquen unes mesures que consideren "de destrucció d'empreses i ocupació".

Aquests sectors han convocat una manifestació aquest diumenge a Benidorm en contra de les restriccions acordades entre el govern espanyol i les comunitats autònomes. El president dels comerciants de Benidorm, Raúl Parra, ha explicat que la convocatòria és fruit de "els despropòsits" de l'executiu i la "falta d'organització" davant la crisi sanitària. "Es juga amb les nostres empreses, la nostra economia i el nostre personal, la qual cosa comportarà problemes seriosos a la ciutat", ha criticat.

A més, Parra ha lamentat que no s'ha tingut en compte "l'esforç humà i empresarial" realitzat a Benidorm per a ser "una de les ciutats més segures d'Espanya". Amb 24 contagis en els últims 14 dies a la ciutat, una ràtio per sota dels sis contagis per cada 100.000 habitants "malgrat comptar amb un important flux de turisme", els convocants no entenen les restriccions que obliguen a tancar l'oci nocturn i a reduir l'horari a l'hoteleria i la restauració. Així, creuen que les destinacions que compleixen els protocols i tenen dades favorables "no haurien de sotmetre's a aquestes mesures".

També et pot interessar