El sector turístic valencià perd treballadors i tanca l'any amb 258.000, un 3,6% menys

El turisme representa el 13,4% de l'ocupació total de l'economia espanyola, mentre que la taxa d'atur se situa en el 12,1%.

Imatge d'arxiu de cambreres de pis en un hotel
Imatge d'arxiu de cambreres de pis en un hotel / Europa Press

L'ocupació vinculada a les activitats turístiques a la Comunitat Valenciana ha tancat el quart trimestre del 2019 amb 258.032 treballadors i ha caigut un 3,6% respecte del mateix període de l'any anterior, segons les dades de l'enquesta de població activa difoses per Turespaña. Per contra, a Espanya l'ocupació ha augmentat un 3,6%, fins a superar els 2,67 milions de treballadors, és a dir, 93.850 més en el sector turístic.

D'aquesta manera, el sector turístic representa el 13,4% de l'ocupació total de l'economia espanyola, mentre que la taxa d'atur se situa en el 12,1%, quasi dos punts percentuals per davall de la mitjana estatal (13,8%).

L'últim trimestre de l'any s'ha incrementat un 10,2% la contractació indefinida, que representa el 68% del total de contractes en el sector. Per la seua part, els assalariats que treballen amb contracte temporal han disminuït un 3,1%.

Cinc comunitats concentren el 75% de les ocupacions

Catalunya, Andalusia, la Comunitat de Madrid, les Canàries i la Comunitat Valenciana, que són les comunitats amb més flux turístic, generen un 74,6% del total d'ocupats en el sector.

També et pot interessar

stats