El sector turístic en fa balanç: tanca la primera quinzena d'agost amb una ocupació de vora el 80%

El turista nacional salva la temporada d'un sector que encara la segona quinzena amb bones previsions, tot i que troba a faltar els turistes estrangers, especialment els britànics

Balanç d'ocupació de la primera quinzena d'agost
Cristina Badal
Zaida Ruiz
César Rodríguez
16 d'agost 2021 - 21:33

El sector turístic tanca la primera quinzena d'agost amb una ocupació de vora el 80%. Les xifres confirmen una ocupació positiva amb les actuals circumstàncies condicionades per la Covid-19. Això sí, s'hi troba a faltar el turisme estranger, especialment els turistes britànics.

Quan arranca la segona quinzena d'agost, els hotelers de la Costa Blanca han mostrat satisfacció pel ritme que porta la temporada d'estiu i han encetat aquesta segona quinzena del mes amb bones previsions, per a la qual el sector preveu dades molt semblants a les del començament d'agost.

A la Costa Blanca, la percepció és positiva. Toni Mayor, president d'Hosbec, pel que fa al còmput d'ocupació a la Comunitat Valenciana, ha explicat a À Punt que podem "estar parlant del 80-85%. Mentre que en llocs com Dénia, Cullera i Gandia estan per damunt del 90%".

Els turistes nacionals salven la temporada d'estiu
Els turistes nacionals salven la temporada d'estiu / À Punt NTC

Unes xifres que estan lluny de les de 2019, però, això sí, han sigut millors que les de 2020. El turista nacional és el que està salvant aquesta temporada. Anouk Petite, directora de l'hotel Belroy de Benidorm ha explicat que les reserves "han començat a pujar".

Una tendència que observen als apartaments turístics són les reserves d'última hora, tal com explica Miguel Ángel Sotillos, president d'Aptur a la Comunitat Valenciana. En aqufest sentit, la previsió d'ocupació "és volàtil perquè les reserves estan fent-se amb dos o tres dies d'antelació respecte de la data d'arribada", ha dit Sotillos.

També et pot interessar

stats