El sector tèxtil valencià, present en la Fira Heimtextil de Frankfurt amb 61 empreses

Es tracta de la fira líder mundial de tèxtils per a la llar i és un baròmetre de futures tendències i fòrum de contractació.

Foto de portada: Conferència de premsa d'obertura de la fira Heimtextil 2020 a Frankfurt

Un total de 61 empreses de la Comunitat Valenciana participen a Frankfurt (Alemanya) en la Fira Heimtextil 2020, la major fira internacional de tèxtils per a la llar. 

La valenciana és la delegació espanyola més nombrosa, ja que són la meitat de les 123 empreses espanyoles que exposen en aquest certamen. Es localitzen majoritàriament a les comarques de l'Alcoià, el Comtat i la Vall d'Albaida, en poblacions com Alcoi, Cocentaina o Muro.

Durant quatre dies, les empreses expositores presenten noves idees, tendències i productes d'alta qualitat. Es tracta de la fira líder mundial en el seu sector, per la qual cosa és un baròmetre de futures tendències i fòrum internacional de contractació.

Actualment, tal com ha assenyalat el president de l'Associació d'Empresaris del Tèxtil de la Comunitat Valenciana (Ateval) en Les notícies del matí, Càndid Penalba, l'aposta de l'empresariat del sector se centra en la internacionalització i a treballar en tèxtils que es puguen reciclar. 

Penalba reconeix que en aquesta primera cita mundial de l'àmbit tèxtil en 2020 participen menys companyies valencianes, ja que l'any passat n’hi hagué 80. L'explicació és la mala situació que viuen algunes d'aquestes companyies i l'elevat cost que suposa participar en fires. No obstant això, segons diu, "encara que són menys empreses, són més fortes i tenen més treballadors".

En aquest esdeveniment líder de tèxtils interiors, disseny i tendències, fabricants, distribuïdors i dissenyadors internacionals presenten els seus productes a un gran nombre de visitants de tot el món.

Suport de la Generalitat a Frankfurt

Una delegació de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball s'ha desplaçat a Frankfurt per a mostrar el seu suport a les empreses valencianes expositores. La comitiva està encapçalada pel conseller d'Economia, Rafael Climent, i integrada per la secretària autonòmica d'Economia Sostenible, Rebeca Torró, i la directora general de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace), Júlia Company.

També et pot interessar

stats