El sector tauleller valencià s'actualitza amb l'ús de les noves tecnologies NO

Les exportacions han augmentat l'últim any un 1,6% i s'han acostat als 2.100 milions d'euros.

El sector tauleller valencià s\'actualitza amb l\'ús de les noves tecnologies NO
El sector tauleller valencià s'actualitza amb l'ús de les noves tecnologies NO

El sector tauleller de la Comunitat Valenciana és el primer exportador d'Europa i el segon a escala mundial. Les exportacions han augmentat l'últim any un 1,6% i s'han acostat als 2.100 milions d'euros [https://apuntmedia.es/va/noticies/economia/les-exportacions-del-taulell-sincrementen-un-16-i-sacosten-als-2-100-milions-deuros]. Encara que no es pot parlar de crisi, la indústria es troba immersa en un procés en què la renovació és una de les claus de la continuïtat. Les noves tecnologies ja s'apliquen tant a la producció com al procés de compra.

El Grup Porcelanosa és una de les firmes que aposta fortament per la innovació i les solucions tecnològiques. En la línia d'Alexa o Siri, han creat ISA, un assistent virtual que guia l'usuari per l'exposició. Pepe Ballester, membre del departament de noves tecnologies d'aquesta empresa, explica que ficant-se una polsera, l'usuari es registra i pot fer “una visita normal i corrent pel showroom”, marcant els productes que li agraden. Aquests es van emmagatzemant a la polsera a la manera d'una llista de desitjos.

Però, a més, l'alta tecnologia també s'aplica al procés de producció. L'empresa Kerajet, situada a Almassora, va ser la primera a inventar una tecnologia per a la impressió digital en ceràmica i hui en dia són líders mundials. El seu gerent, José Vicente Tomás, indica que l'aplicació d'esmalts, colors i cobertes ja es fa per complet “amb tecnologia digital”.

També et pot interessar

stats