El sector tauleller tanca l'any amb un 3% més en facturació i un 2% en ocupació

Les vendes a l'Estat s'han incrementat un 8%, mentre que el creixement de les exportacions es xifra en un 3%.

El creixement de les exportacions del sector tauleller en 2019 és d'un 3%, segons Ascer
El creixement de les exportacions del sector tauleller en 2019 és d'un 3%, segons Ascer / Arxiu

El president de la patronal del sector tauleller Ascer, Vicente Nomdedéu, ha afirmat que el sector tancarà 2019 amb millors resultats de l'esperat, perquè la facturació creixerà entorn d'un 3% i l'ocupació en un 2%, ja que en 2019 s'han generat 450 nous llocs de treball.

El desglossament d'aquestes xifres globals per a les empreses concentrades a les comarques del nord indiquen que les vendes a l'Estat s'han incrementat un 8%, mentre que el creixement de les exportacions es xifra en un 3%.

Segons Nomdedéu, s'han superat les expectatives de principis d'any i, malgrat que la producció ha caigut un 5%, tots els altres paràmetres han millorat.

De cara a 2020, ha indicat Nomdedéu, es preveu que les xifres estiguen "per davall de les d'enguany" a causa de la desacceleració econòmica espanyola, que "és una realitat" i que ja ha afectat sectors com el del metall i l'acer i a l'automòbil i continuarà afectant la resta de sectors.

El president de la patronal del taulell ha agraït la confiança al sector, ja que dijous també va ser reelegit com a president, i ha indicat que en els pròxims quatre anys es pretén exercir una "governança continuista" que "persistirà però amb l'inici d'una gestió de canvi".

També et pot interessar

stats