El sector tauleller compensarà els dies parats a l'abril durant el mes d'agost

Fins al mes de juny les vendes han caigut un 11,3% respecte a les xifres de l'any passat.

Un treballador del taulell d'una fàbrica
Un treballador del taulell d'una fàbrica / À Punt NTC

Amb la crisi del coronavirus i el confinament, pràcticament la totalitat del sector tauleller va haver de fer una parada tècnica durant almenys quinze dies al mes d'abril. Habitualment, les parades tècniques se solen fer al mes d'agost, coincidint amb les vacances d'estiu.

No obstant això, la parada de l'abril repercutirà en les d'aquest estiu, ja que seran més curtes i d'acord amb les necessitats de cada una de les empreses. Així, es pretén compensar els dies que van parar a l'abril i mantindre la producció per a guanyar ritme en unes vendes que s'han vist molt perjudicades. En aquest sentit, el president de l'Associació Espanyola de Tècnics Ceràmics, Juanjo Montoro, ha explicat que cada empresa té la porta oberta per a fer una cosa o altra "en funció de l'estratègia de cada una d'elles".

Montoro ha explicat que en els últims dos mesos, la producció de taulell s'ha recuperat prou. Encara i així, fins al mes de juny les vendes han caigut un 11,3% respecte de l'any passat, però l'objectiu és acabar l'any en positiu.

També et pot interessar