El sector del taulell tanca l'any amb una facturació de 3.600 milions d'euros, un 1,8% més

La patronal Ascer diu que el sector creix de manera moderada per un context mundial d'alentiment econòmic i pel proteccionisme.

La patronal Ascer ha donat a conéixer les xifres del negoci en la fira Cevisama
La patronal Ascer ha donat a conéixer les xifres del negoci en la fira Cevisama

El sector del taulell, concentrat principalment a les comarques de Castelló, ha tancat l'any amb unes vendes de 3.600 milions d'euros, amb un augment de l'1,8%. Són dades que la patronal Ascer ha donat a conéixer aquest dimarts en la fira Cevisama, el saló internacional de la ceràmica, el bany i la pedra natural, que se celebra a Fira València.

També s'ha registrat un augment en les exportacions, que se situen en l'1,5%. En el mercat nacional, l'espenta és major, amb un creixement del 7%. Així, el sector del taulell continua creixent de manera moderada i preveu tancar l'exercici amb un augment de vendes de l'1,8%.

El president d'Ascer, Vicente Nomdedéu, ha dit que, a pesar que són pitjors resultats que en anys anteriors, estan satisfets a causa de l'entorn problemàtic actual, amb un context d'alentiment econòmic mundial. Les perspectives per a l’any que ve són similars a pesar del Brexit i dels aranzels que implanten alguns països.

També et pot interessar

stats