El sector de la construcció es ressent a causa de l’augment del preu de les matèries primeres

Han d’assumir el sobrecost de les obres ja contractades i a més els preocupa la falta de mà d'obra especialitzada

El sector de la construcció es ressent a causa de l'augment del preu de les matèries primeres

Les obres de nova construcció i les reformes s'estan frenant en sec a conseqüència dels elevats preus dels materials com el ferro, l'alumini, les rajoles, els taulells i el ciment.

La rajola ha augmentat un 150%, el preu, el ferro entre el 45% i el 50% i el ciment vora el 40%. Tot això provoca que el sobrecost de les obres contractades des del mes de desembre siga d’entre un 20% i un 30%. Una despesa que estan assumint les empreses constructores. 

El secretari general de l’Associació Provincial d'Empreses de la Construcció de Castelló, Carlos Gomis, explica a À Punt NTC que el problema no són els pressupostos actuals sinó els que es van signar fa uns mesos, quan el preu de les matèries primeres era inferior a l’actual. Assegura que totes les obres ja iniciades mantindran el preu pactat, però això repercutirà negativament en les empreses del sector i els seus beneficis. 

El gerent de l’empresa Grupo Pardo Construcciones, Sergio Pardo, afirma que ara ja estan donant els pressupostos nous actualitzats amb l’augment del cost dels materials, però en el cas de les obres que tenen ja començades hauran d’assumir el sobrecost. Una història molt similar a la que conta el gerent de Construcciones Alcácer, David Ruiz.

A més, hi ha molta gent que ha decidit ajornar les obres que tenia previstes en veure l’elevat preu dels pressupostos que s’estan fent hui dia. Per això, gran part del sector ha decidit esperar que baixen els preus abans de contractar noves construccions.

Però més enllà de la pujada de preus desmesurada i la paralització de nous projectes d'obra nova i reforma, el sector de la construcció es mostra molt preocupat per la falta de mà d'obra especialitzada.

També et pot interessar

stats