El sector químic es posiciona com el segon més productiu de la Comunitat Valenciana

El sector químic té un volum de negoci de 5.000 milions d'euros, aporta l'11,6% del PIB autonòmic a través de l'activitat de les seues més de 600 empreses i genera 15.000 llocs de treball directes

Membres de Quimacova
Membres de l'Associació Química i Mediambiental del Sector Químic de la Comunitat Valenciana / Twitter: @QUIMACOVA

El sector químic és el segon sector més important per a la indústria de la Comunitat Valenciana pel que fa a productivitat, segons l'últim balanç de l'Institut Valencià d'Estadística sobre el sector industrial.

Actualment, aporta l'11,6% del PIB autonòmic a través de l'activitat generada per les seues més de 600 empreses censades i els més de 15.000 llocs de treball directes que ha generat a la Comunitat Valenciana.

Així, durant l'any 2019, l'últim del qual es tenen dades, la indústria química va comptar amb un volum de negoci de més de 5.000 milions d'euros i un índex de productivitat de 77.547 euros (el valor que genera cada treballador del sector). L'índex de productivitat suposa el quocient entre el valor afegit a cost dels factors i el personal ocupat mitjà i aquest és de 53.471 euros en tot el conjunt de la indústria manufacturera de la Comunitat Valenciana. El sector químic se situa, per tant, com el sector més productiu per darrere de la fabricació de vehicles de motor, que té una productivitat de 86.458 euros.

El 42,8% de les vendes es destinen al mercat internacional

Igualment, la indústria química compta amb un rellevant pes en les vendes fora d'Espanya. En concret, el 42,8% de les vendes del sector químic valencià que es van fer el 2019 estaven destinades a l'àmbit internacional.

Des de l'Associació Química i Mediambiental del Sector Químic de la Comunitat Valenciana (Quimacova) estimen que aquesta xifra augmentarà en el pròxim balanç del sector. I és que, segons explica el seu president, Miguel Burdeos, "durant la irrupció de la pandèmia tant el sector químic com l'alimentari hem augmentat la nostra productivitat en considerar-nos sectors essencials enfront d'altres sectors industrials".

Quimacova està formada per més de 200 empreses del sector químic, que suposen el 85% de la facturació total del sector a la Comunitat Valenciana i aglutinen el 70% de l'ocupació.

També et pot interessar

stats