El sector de l'oli d'oliva pronostica una pèrdua del 85% de la producció

La pròxima campanya podria ser la pitjor dels últims 50 anys

La pèrdua de rendibilitat de les campanyes d'altres cultius afecten comarques com la Canal de Navarrés, la Costera i la Vall d’Albaida

El sector de l'oli de l'oliva alerta de la situació d'asfíxia que travessa i pronostica un futur pessimista de cara a la campanya que començarà el pròxim mes d'octubre. Demanen ajudes a la Generalitat per a fer front a la pèrdua del 85% de la producció. 

Aquesta situació que no s'havia produït en els últims 50 anys i ha fet saltar les alarmes entre els agricultors, que ja qualifiquen la pròxima collita de "desastrosa".  Dels 5,5 milions de quilos que recol·lecten en un any normal, ara tan sols arreplegaran un milió de quilos. 

La causa la trobem en el fong repiló, que ha eixit per les intenses pluges de més de 1.000 litres per metre quadrat que descarregaren a la Canal de Navarrés al març. En un context d'inflació disparada i elevats preus dels carburants, les persones afectades exigeixen el suport de l’administració com ja s’ha fet amb el sector dels cítrics.

La pèrdua de rendibilitat de les campanyes afecten també comarques com la Costera i la Vall d’Albaida, on s’han perdut entre el 80 i el 90% de les collites d'oliva, caquis, bresquilles i ametles.

També et pot interessar

stats