El sector de l'automòbil demana diàleg i estabilitat per a introduir els canvis tecnològics cap al cotxe elèctric

Tot i la incertesa del sector, les vendes de gener a octubre van créixer un 9,5 per cent respecte al mateix període de 2017.

Fira de l'automòbil de València 2017
Fira de l'automòbil de València 2017 / Fira de l'automòbil de València

El sector de l'automòbil té assumit que el cotxe elèctric i la intel·ligència artificial són el futur, i això canviarà radicalment la manera de fabricar i de vendre vehicles. Raúl Palacios, president de la Fira de l'Automòbil de València ha afirmat que “el que tenim clar és que l'automòbil serà elèctric i autònom, estarà connectat i tindrà moltes tecnologíes noves com la intel·ligència artificial, que produirà un canvi substancial en el que coneixem ara mateix”.

El sector a la Comunitat Valenciana considera que la planta de Ford a Almussafes és una de les millors preparades i confien que continuarà en funcionament, tot i la reestructuració que planifica la companyia.

Davant la proposta del Govern central d'instaurar un sistema elèctric 100% renovable en 2050, data en què es prohibirà matricular vehicles emissors de CO2, el sector de l'automòbil demana diàleg i estabilitat per a introduir els canvis tecnològics cap al cotxe elèctric.

Aquesta demanda l'han feta durant la presentació de la Fira de l'Automòbil de València, que aquest any se celebrarà del 5 al 9 de desembre. L'edició d'enguany serà la més gran dels 21 anys del certamen amb més de 80 mil metres quadrats d'exposició. Les expectatives són altes, ja que s'estima superar els 80 mil visitants. Hi participaran 78 empreses expositores, que representen un total de 37 marques i que posaran a la venda més de 4.000 vehicles.

Tot i la incertesa que viu aquest sector industrial, les vendes de vehicles nous a la Comunitat Valenciana, de gener a octubre, van créixer un 9,5 per cent, respecte del mateix període de l'any passat, segons dades de la patronal de venedors presentades hui a València. La Fira espera comptar amb ofertes i descomptes que, segons han assegurat, en molts casos superaran els 6.000 euros de descompte.

També et pot interessar

stats