El sector hoteler, preocupat pel descens de reserves aquest estiu

Ho atribueix a la competència de països competidors “mitjançant preus agressius”.

El sector hoteler, preocupat pel descens de reserves aquest estiu
El sector hoteler, preocupat pel descens de reserves aquest estiu

Els hotelers espanyols han mostrat preocupació respecte a les reserves realitzades de cara a aquest estiu i asseguren que la temporada es presenta amb “incerteses” i amb descensos, sobretot per part el mercat alemany i nòrdic, que esperen que es compensen en part amb augments en altres com ara el nord-americà o el rus. Així ho han expressat durant la inauguració de l’ITH Innovation Summit aquest dimecres a Madrid.

El president de la Confederació Espanyola d’Hotels i Allotjament Turístics (Cehat), Juan Molas, ha expressat preocupació per diverses amenaces que poden afectar el turisme espanyol a menys d’una setmana de l’inici de la temporada d’estiu.

L’amenaça del Brexit i l’eixida del Regne Unit sembla “de moment aparcada” fins al pròxim mes d’octubre, però la forta demanda de destinacions competidores “sobretot sobre la base de preus” pot fer perillar una temporada turística espanyola que esperaven que fora molt positiva.

“La competència de diversos països com Grècia, Turquia, Tunísia, Egipte, Croàcia o Bulgària, que han aconseguit estabilitzar la seua situació econòmica i política sobre la base de preus agressius, farà que molts clients no vinguen aquest estiu a Espanya”, ha assegurat Molas.

“Certament estem preocupats amb aquestes dades”, ha afegit, i ha apuntat després que, per exemple, a Canàries han detectat una caiguda de slot (drets d’aterratge i enlairament d’aerolínies) de 60 vols al dia des dels 400 vols de mitjana operats.

“De moment no hi ha cap zona d’Espanya, en aquests moments, que haja penjat el cartell de complet per a cap dia d’aquest estiu. Altres anys per aquestes dates teníem complets com deu dies del mes”, ha lamentat Molas. “Difícilment posarem el cartell de complet enguany”, ha afirmat.

Puixança de la ciutat de València

Als hotelers els preocupen les xifres “contrastades” de caigudes en el mercat alemany a destinacions concretes com Canàries i Balears. També ha reconegut que han registrat debilitats en el mercat nòrdic en general.

Esperen que aquestes caigudes del mercat siguen compensades amb creixements d’altres mercats com el nord-americà, el “renaixement” del mercat rus o el creixement “lent però constant” del mercat asiàtic.

D’altra banda, els hotelers noten certa recuperació en el turisme urbà sobretot en ciutats com Madrid, Barcelona, a la qual sumen altres destinacions en desenvolupament creixent com Màlaga, Sant Sebastià, València, Bilbao, Sevilla o Granada.

També et pot interessar

stats