El sector hoteler es planteja impugnar els plecs de l’Imserso

Diuen que, per a evitar pèrdues, el preu per persona i dia hauria de pujar tres euros.

Més de 180.000 pensionistes espanyols passen les vacances en hotels de la Comunitat Valenciana
Més de 180.000 pensionistes espanyols passen les vacances en hotels de la Comunitat Valenciana / Europa Press

Els hotelers espanyols estan avaluant la possibilitat d’impugnar els plecs de condicions del programa de vacances socials de l’Imserso, segons ha anunciat l’Associació Empresarial Hotelera de Benidorm, Costa Blanca i Comunitat Valenciana (Hosbec) i la Confederació Espanyola d’Hotels i Allotjaments Turístics (Cehat). El problema principal està “en el disseny econòmic del programa” i creuen que, per a evitar pèrdues, el preu per persona hauria de situar-se entorn dels 25 euros (actualment està entre 22,1 i 22,5 euros per persona i dia). 

La patronal afirma que els plecs de condicions presentats fa una setmana “no contemplen cap escenari que permeta una recuperació de les pèrdues que aquest programa causa a les empreses del sector”. Segons assenyalen, els usuaris finals “tenen la capacitat suficient” per a assumir aquest augment de forma progressiva durant els anys de vigència del programa.

Hosbec lamenta que els “arguments i estudis” presentats en les reunions que han mantingut “hagen estat obviats” en la redacció dels plecs. Així, d’una banda, indiquen que torna a prevaldre l’oferta hotelera de quatre estreles i que s’inclouen més serveis a càrrec de l’establiment hoteler. A més, els plecs obliguen a mantenir una ràtio d’un empleat per cada 7,5 estades.

Com a anècdota esmenten que s’inclou com a novetat “l’obligació” de posar a la disposició dels usuaris una nevera per a la conservació de medicaments, “sense haver consultat les dificultats d’organització i gestió en una matèria tan sensible”. De la mateixa manera es critica que s’haja eliminat la temporada baixa. “Ara tots paguen igual, els que viatgen a l’octubre o maig o els que viatgen al gener”, asseguren.

"Estem amb uns preus de riure des de fa molt de temps"

Des d'Hosbec consideren que aquestes condicions són totalment incompatibles amb la qualitat que estan obligats a oferir: "Estem amb uns preus de riure des de fa molt de temps". Fa dos o tres anys que intentem transmetre la necessitat d'actualitzar-los per a no perdre diners", ha afirmat el president Toni Mayor a À Punt NTC

Més de 180.000 pensionistes espanyols passen les vacances en hotels de la Comunitat Valenciana. 

També et pot interessar

stats