El sector exposa les seues reivindicacions a la Mesa Nacional de Cítrics

La Unió de Llauradors ha quedat exclosa de la reunió i ha mostrat la seua disconformitat davant del Ministeri d'Agricultura.

Una representació de la Unió de Llauradors, a la porta del ministeri
Una representació de la Unió de Llauradors, a la porta del ministeri / @UnioLlauradors

Els agricultors de la Comunitat Valenciana tenen una nova oportunitat aquest dijous d’exposar davant del ministre d’Agricultura, Luis Planas, la problemàtica que pateix el sector citrícola i per a exigir mesures que pal·lien les pèrdues de l'última campanya, que superen els 200 milions d’euros.

Serà en la reunió de la Mesa Nacional de Cítrics, que ha convocat Planas en el Ministeri d’Agricultura, a Madrid, a partir de les 10:00 h del matí. Està previst que assistisquen a aquesta trobada representants de les comunitats autònomes i del sector citrícola per a abordar mesures fiscals i de liquiditat per als agricultors, així com millores de la planificació del mercat. 

El ministre d’Agricultura, que ja va participar el passat cap de setmana en una cimera citrícola que va convocar a València el PSPV, considera que ara és el moment de “posar el muscle i buscar solucions” a la crisi del sector. Entén que l’origen de la situació radica en problema estructural i no prové de l’actual campanya citrícola, ja que encara que s’importen cítrics de tercers països, eixa no és la “causa determinant” ni la “clau” de la crisi. 

També insisteix que el govern espanyol està al costat del sector a l’hora d’exigir davant la Unió Europea “reciprocitat” en els controls fitosanitaris i de sanitat vegetal respecte als que s’exigeixen en la fruita procedent de tercers països.

La Unió de Llauradors protesta per no estar convocada

De la reunió ha quedat exclosa la Unió de Llauradors i Ramaders. El seu líder, Carles Peris, ha criticat esta decisió i en declaracions a Les notícies del matí ha anunciat que aquest matí es concentren a les portes del ministeri d'Agricultura per a expressar la seua protesta. "Volem que arribe el missatge clar al ministre que d'alguna manera estan vetant la veu de moltíssims llauradors valencians" ha assegurat. 

Així mateix, el secretari general de la Unió de Llauradors ha criticat la falta d'ajudes directes als productors de cítrics, així com d'iniciatives de la interprofessional de la citricultura que, segons assegura,  no ha aportat cap solució a la crisi del sector.

També et pot interessar

stats