El sector del comerç i la restauració reacciona al toc de queda

Les botigues ho veuen com una oportunitat per a salvar la campanya de Nadal, però el sector de la restauració perd el torn de nit.

VÍDEO | El sector del comerç i la restauració reacciona al toc de queda

Per a alguns comerços, la campanya de Nadal suposa entre el 60% i el 65% de les vendes, cosa que la converteix en el període clau de l'any en termes de facturació. Per tant, la idea de confinar i/o limitar horaris a Nadal és tot un malson per a les botigues. Dins d'aquest panorama, els comerciants perceben el toc de queda com una mesura primerenca per a evitar les pèrdues en període nadalenc.

El president de Confecomerç, Rafa Torres, afirma que la limitació d'horaris "és la menys dolenta de les solucions possibles ara mateix". Una baixada de vendes en Nadal podria convertir-se en un colp de mort per a alguns xicotets comerços.

Per altra banda, el sector de la restauració es queda provisionalment sense el torn de nit. Totes les bodes convocades en aquesta franja horària hauran de ser cancel·lades. Es calcula que, en aquests moments, la facturació anual del sector ja ha caigut al voltant d'un 50%.

També et pot interessar

stats