El sector citrícola demana el tractament en fred durant 25 dies dels cítrics que arriben de Sud-àfrica

Les organitzacions també coincideixen a reclamar que s'atorgue a la taronja la consideració de producte sensible, una categoria que en limitaria les importacions

El sector citrícola treballa conjuntament per a evitar-hi l'entrada de plagues / À Punt NTC

El sector citrícola s'enfronta a la revisió dels acords amb Sud-àfrica amb dues prioritats. La primera és que els cítrics que vinguen d'aquell país tinguen un tractament en fred, d'un grau durant 25 dies, que elimine les plagues. I també que s'atorgue a la taronja la consideració de producte sensible, una categoria que limitaria les importacions, la competència. L'any passat arribaren a Europa més d'un milió de tones de taronges sud-africanes. 

La Unió Europea i diversos països de Sud-àfrica renegocien un acord comercial que durant cinc anys ha causat greus perjuís al nostre sector. Un sector que reclama una revisió profunda d'aquest contracte. 

Les grans cooperatives agràries valencianes començaran en breu la campanya de la mandarina precisament quan el mercat europeu està ple de cítric sud-africà. 

L'Acord d'Associació Econòmica entre Àfrica Meridional i la Unió Europea entra en un període d'avaluació que durarà dos mesos. De moment, els productors valencians s'enfronten a una nova campanya citrícola que qualifiquen de desigual i deslleial. 

També et pot interessar

stats