El sector ceràmic reclama més implicació de la Comissió Europea

Representants del sector i l'eurodiputada Rodríguez-Piñero es reuneixen amb el comissari de Comerç.

El sector ceràmic reclama més implicació de la Comissió Europea
El sector ceràmic reclama més implicació de la Comissió Europea
12 de febrer 2020 - 07:30

El sector ceràmic marca l'agenda del dia en la Comissió Europea (CE) després que representants del sector tauleller i l'eurodiputada Immaculada Rodríguez-Piñero es reunisquen, aquest dimecres, amb el comissari de Comerç, Phil Hogan, per a traslladar-li els problemes que aquest aborda i les barreres comercials amb les quals s'ha d'enfrontar cada dia.

Concretament, segons denuncien els fabricants, són països com Egipte o l'Aràbia Saudita els que frenen la importació de productes taulellers que poden arribar a suposar la pèrdua de fins a 146 milions d'euros en vendes. De fet, només han obtingut el permís per a vendre a l'Aràbia Saudita sis empreses europees (quatre castellonenques), enfront de les més de 120 autoritzacions a empreses procedents de l'Índia o de la península Aràbiga mateixa.

Per això, Rodríguez-Piñero considera que es vulneren les regles de l'Organització Mundial del Comerç (OMC) perquè, sense cap explicació, es dificulta mitjançant barreres no aranzelàries, les exportacions de les empreses de la Comunitat Valenciana mentre es facilita l'entrada al mercat a empreses procedents d'altres països.

Un altre tema que es pretén debatre són les ajudes estatals als mercats de comerç referits als drets d'emissió de gasos d'efecte d'hivernacle (RCDE), en haver quedat el sector exclòs per part de la Comissió Europea; i sobre la importància que, des de la CE, s'endurisquen i s'implanten els mecanismes de defensa comercial necessaris per a defendre la indústria europea de la competència deslleial de tercers països.

Finalment, també parlaran sobre la proposta de la CE d'instaurar la taxa d'ajust de carboni en frontera, una exigència dels socialistes per a donar suport a la presidenta Von der Leyen i que ara la institució ha de dissenyar d'acord amb les normes de l'OMC, amb el consens dels diferents sectors productius europeus.

També et pot interessar

stats