El sector ceràmic qualifica de constructiva i receptiva la reunió amb Indústria

Valoren positivament el compromís d’Héctor Gómez de treballar amb altres departaments per a avançar en les qüestions que més preocupen el sector

Una producció de taulells d'una fàbrica del sector ceràmic
Imatge d'arxiu de la producció de taulells d'una fàbrica del sector ceràmic / ASCER

Els signants del Manifest per l'economia de Castelló han qualificat de constructiva la reunió que han mantingut aquest dijous amb el ministre d'Indústria, Héctor Gómez, i han destacat la seua “receptivitat” en relació amb la problemàtica del sector i la "necessitat urgent de rebre ajudes directes".

Segons han informat fonts de la patronal taulellera Ascer, en la reunió han pogut traslladar al ministre de primera mà la problemàtica de la província de Castelló i del clúster de la ceràmica. També “la necessitat urgent de rebre ajudes directes al mateix nivell i en les mateixes condicions en què les estan gaudint altres indústries gasointensives europees”.

La reunió va tractar la pèrdua de competitivitat que afecta el clúster ceràmic a causa de la diferència d'ajudes en altres països i l'impacte en la pèrdua de demanda, la caiguda de producció, l'augment de la desocupació i la derivació a la resta de sectors de la província de Castelló. Consideren que se solucionaria amb l'arribada de les ajudes i eliminant la trava que suposa l'aplicació de la llei crea i creix.

Els representants del manifest coincideixen a assenyalar el caràcter constructiu de la trobada i la receptivitat mostrada per part del nou responsable d'Indústria, que s'ha compromés a mantindre una nova trobada en pròximes setmanes, termini en el qual treballaran juntament amb altres ministeris per a poder avançar en les qüestions que més preocupen la indústria.

La delegació ha estat encapçalada pel president de CEV Castelló, Luis Martí. Hi han participat els representants dels sindicats CCOO Jordi Riera i Albert Fernández; de la UGT, Francisco Sacacia i Daniel Argente, i de les tres associacions del clúster ceràmic, ASCER, Anffecc i Asebec.

També et pot interessar

stats