El sector de la carxofa afronta la campanya amb optimisme

Esperen collir 22 tones al Baix Segura, un 15% menys que en un any habitual.

El sector de la carxofa afronta la campanya amb optimisme
El sector de la carxofa afronta la campanya amb optimisme

El sector de la carxofa al Baix Segura afronta una nova campanya amb optimisme després dels resultats negatius de l'any passat a causa de la DANA que va patir aquesta i altres comarques de la Comunitat Valenciana.

Els agricultors esperen collir al voltant d'unes 22 tones de carxofa, fet que suposa un 15% menys que en un any habitual, però que no impedirà que la qualitat siga “excel·lent” com han volgut reiterar ells.

Actualment, el Baix Segura és la segona zona d'Espanya amb més producció de carxofa amb més de 1.800 hectàrees de terra cultivada, només per darrere de Múrcia, per això, el president de la Diputació d'Alacant, Carlos Mazón, ha donat importància al fet que la carxofa és el producte més simbòlic de la comarca, que la representa a escala europea.

Per la seua banda, la consellera d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Mireia Moyá, ha animat a tots a consumir carxofa i a pagar-la en les condicions en les quals es mereixen els productors. “Hem de saber reconéixer el treball dels agricultors”, ha afirmat mentre reivindicava el servei que el sector primari dona a la societat i, sobretot, el que ha fet en aquests mesos de pandèmia.

També et pot interessar