El sector del calcer busca relleu generacional

La patronal ha llançat una campanya adreçada als joves de 16 anys

El sector del calcer es llança a buscar gent jove / À Punt NTC

L'empresariat del sector del calcer a la Comunitat Valenciana busca el relleu generacional, que actualment té una edat mitjana superior als 45 anys i li costa trobar nous treballadors. És el cas d'Antonio Olivares, gerent de Calzados Pasoli, que ha explicat que per a ell és complicat trobar cap persona que vulga incorporar-se a la plantilla. "Se'ns han jubilat tres treballadors i no tenim reemplaçament, ni trobem gent. Necessitem entre quatre i cinc persones més amb mà d'obra especialitzada i si no, el que fem és formar la gent", ha explicat.

Des de les organitzacions sindicals han apuntat que, com ja ocorre en altres àmbits professionals, en molts casos també influeix la duresa d'aquesta faena i la desafecció de la joventut amb les condicions laborals. Carmen Palomar Román, secretària general de CCOO Vinalopó-Baix Segura, ha explicat que "la gent no vol treballar en aquest sector perquè té la imatge que es treballa moltes hores amb molta precarietat i amb molt de treball submergit".

Amb aquesta realitat, la patronal del sector, que dona feina a 30.000 persones i és el primer en exportació de les comarques del sud, ha llançat una campanya adreçada a les generacions joves, a partir dels 16 anys, sota el lema "Your independence". Marián Cano, presidenta executiva d'Avecal, ha dit que els joves "es preocupen per la sostenibilitat i volen tindre temps lliure i conciliació".

També et pot interessar

stats