El Santander es reuneix amb els sindicats per a tractar l'ERO

A falta de dades oficials, les organitzacions sindicals calculen que 3.000 persones s'hi veuran afectades.

El Santander es reuneix amb els sindicats per a tractar l\'ERO
El Santander es reuneix amb els sindicats per a tractar l'ERO

El Banc Santander informarà aquest dimecres els sindicats sobre l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que té previst iniciar després d'integrar el Banc Popular i en principi afectarà un 10% de la plantilla, tot i que l'entitat bancària encara no ha oferit dades.

En la reunió, que estava prevista per a dilluns i es va ajornar per problemes d'agenda, l'empresa que presideix Ana Patrícia Botín donarà a conéixer a les forces sindicals els plans de reordenació empresarial previstos. Els sindicats calculen que l'ERO podria afectar uns 3.000 treballadors i treballadores i que Galícia serà la comunitat que més patirà, ja que està previst que d'allí siguen 2.300 persones les afectades. A més, es podrien tancar 1.200 oficines a tot Espanya.

De moment, els més de trenta mil treballadors del Santander a Espanya confien que el banc respecte el document signat el mes de novembre passat en què l'entitat es compromet a buscar solucions consensuades amb les organitzacions sindicals. La direcció, per la seua part, preveu executar la major part del procés de reestructuració abans que acabe l'any.

També et pot interessar