El salari mitjà a la Comunitat Valenciana creix un 3,5% i se situa en els 1.543 euros

Està per davall de la mitjana espanyola, i lluny dels 1.990 euros del País Basc i Madrid, segons Adecco.

Un cambrer prepara café en un bar en una imatge d'arxiu
Un cambrer prepara café en un bar en una imatge d'arxiu / Jesús Hellín (Europa Press)

El salari mitjà a la Comunitat Valenciana creix un 3,5% i se situa en els 1.543 euros, el major increment des de setembre de 2009. Juntament amb Aragó i Galícia, és l'autonomia que experimenta un increment del salari mitjà superior al 3%, segons l'informe d'Adecco.

Així, la Comunitat Valenciana està per sota de la mitjana espanyola (1.695 euros), però se situa en l'onzé lloc en el conjunt d'autonomies i encara està lluny de les que presenten millors salaris. De fet, a Espanya continua havent una important bretxa regional, que oscil·la entre els 1.990 euros de mitjana de País Basc i Madrid i els 1.375 euros mensuals d'Extremadura.

Augmenta el poder de compra

D'altra banda el poder adquisitiu a la Comunitat Valenciana s'ha incrementat un 2%. Des de 2016 no es donava un increment semblant. Fa tan sols un any, el poder de compra del salari valencià perdia un 3,2%. Aquest increment del poder adquisitiu equival a més de 250 euros anuals.

No obstant això, la capacitat de compra del salari mitjà valencià perd 103 euros anuals en comparació amb el de Catalunya, però en guanya 293 euros a l'any en relació amb el de Madrid. En aquest apartat, obté el major increment en el Monitor Adecco (12,1%), que li permet passar de la sisena plaça a la tercera.

Creix la sinistralitat laboral

A la Comunitat Valenciana, la sinistralitat laboral no para de créixer des de 2013. En el quart trimestre de 2019 s'han registrat 63,2 accidents laborals per cada 10.000 ocupats, la dada més alta des de juny de 2010 (7,3% interanual). A pesar de l'augment, superior a la mitjana espanyola, l'autonomia valenciana presenta la tercera menor sinistralitat en l'àmbit autonòmic.

També et pot interessar

stats