El salari a la Comunitat Valenciana se situa 200 euros per davall de la mitjana nacional

Els experts assenyalen la parada d’activitat per la covid i la temporalitat del sector serveis

Els sous valencians estan per davall de la mitjana nacional / À Punt NTC

A la Comunitat Valenciana es cobra, de mitjana, 200 euros menys al mes que a la resta d’Espanya, segons l'enquesta de l'estructura salarial del 2021 publicada aquest dimecres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). La parada d'activitat per la covid i la temporalitat al sector serveis, com l’hostaleria, són alguns factors que expliquen aquesta diferència salarial.

Mentre que al País Basc cobren una mitjana de 31.000 euros a l’any, ací el salari mitjà és de 23.400 euros. Una diferència de 7.600 euros. “El nostre pes industrial és més baixet i els nostres salaris també són inferiors” ha assegurat Daniel Patiño, responsable de diàleg social de CCOO PV, qui ha assenyalat que “els salaris no han crescut com ho fa el PIB”. 

Tampoc hi ha canvis pel que fa a bretxa salarial. La diferència de sou entre les dones i homes ja era el 2021 de 5.200 euros. Un altre condicionant és el tipus de contracte. Per als indefinits, la remuneració també és superior. Per a Patiño, “la reforma salarial també millora els contractes”. 

El sou més habitual entre els espanyols és de 18.500 euros. Només el 15% guanya més de 40.000 euros.

També et pot interessar

stats