Sagunt planteja construir una estació de tren connectada al Port i amb parada d'AVE

L'alcalde de la localitat, Darío Moreno, demana un pla de la mobilitat i connexions "a l'altura" del desenvolupament industrial de la ciutat

Ajuntament de Sagunt
Ajuntament de Sagunt / À Punt NTC

L'Ajuntament de Sagunt, al Camp de Morvedre, ha plantejat este dimarts al Ministeri de Transports i Mobilitat Urbana un projecte de millora de la connectivitat ferroviària que contempla la construcció d'una nova estació de tren integrada a la ciutat, connectada amb el Port de Sagunt i amb parada d'AVE. Així ho ha assegurat l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, que ha indicat que la proposta ha sigut "molt ben rebuda" i serà estudiada des del govern estatal amb la finalitat de poder donar resposta a les necessitats de la ciutat.

Moreno i el regidor de Mobilitat Urbana, Javier Raro, s'han reunit este dimarts amb el secretari d'estat de Transports i Mobilitat Urbana, José Antonio Santano, per a continuar avançant "en la millora de la mobilitat i les connexions entre els diferents nuclis urbans del municipi". "Estem creixent en població, el nostre desenvolupament industrial està agafant velocitat de creuer i hem d'estar a l'altura en el pla de la mobilitat i les connexions", ha afirmat el regidor saguntí.

El consistori també ha traslladat a Santano que convé abordar de manera "prioritària" la connexió del nucli del Port de Sagunt —el de major població, amb 45.000 habitants— amb l'estació de trens de la ciutat. Esta opció implica donar lloc a una nova estació amb accés també des de l'est, amb major permeabilitat urbana i amb possibilitat que els trens d'alta velocitat facen parada a la ciutat, segons fonts municipals.

També et pot interessar

stats