El Sabadell es desploma en borsa un 11% després de presentar els resultats

El banc augmenta el benefici un 134% i guanya 768 milions d'euros i descarta "ara com ara" fusionar-se amb una altra entitat.

El president del Banc Sabadell, Josep Oliu, i el conseller delegat, Jaime Guardiola, durant la presentació de resultats a Madrid, aquest divendres
El president del Banc Sabadell, Josep Oliu, i el conseller delegat, Jaime Guardiola, durant la presentació de resultats a Madrid, aquest divendres / Javier Lizón (Efe)

Les accions del Banc Sabadell han començat la jornada de divendres amb una davallada de l'11% després de la presentació dels resultats del grup de l'any 2019. El conseller delegat de Banc Sabadell, Jaime Guardiola, ha atribuït aquesta caiguda a l'ajust addicional i no esperat pel mercat per la venda de carteres. Així ho ha posat de manifest durant la roda de premsa posterior a la presentació dels resultats del banc.

Al mateix temps, el conseller delegat de Banc Sabadell ha descartat que aquesta caiguda borsària tinga a veure amb el capital, encara que ha precisat que resulta "difícil" contestar perquè ell no és el mercat.

Oliu nega que Sabadell participe "ara com ara" en una fusió

Per la seua banda, el president de Banc Sabadell, Josep Oliu, ha negat que l'entitat participe en una operació de fusió "ara com ara", però no descarta que altres entitats financeres puguen fer-ho enguany.

"Ara com ara no contemplem cap fusió específica. El banc està centrat en els seus plans comercials, estalvis de costos progressius i inversions en el terreny digital", ha explicat durant la presentació dels resultats.

Benefici net de 768 milions d'euros

El Banc Sabadell ha obtingut un benefici net atribuït de 768 milions d'euros en 2019, la qual cosa suposa un creixement del 134% dels guanys obtinguts un any abans, segons ha informat l'entitat. Sense tindre en compte TSB, la filial britànica del grup català, el benefici net atribuït ha ascendit a 813 milions d'euros, un 43,1% superior.

Després del tancament de la venda de diverses carteres institucionals, els actius problemàtics de Banc Sabadell s'han reduït en uns 8.200 milions d'euros, dels quals 954 milions d'euros han sigut retirats. D'aquesta manera, el saldo d'actius tòxics se situa en 7.326 milions d'euros.

També et pot interessar

stats