S&P millora la perspectiva del deute en la Comunitat Valenciana d'estable a favorable

L'agència aventura que es recuperarà l'economia valenciana perquè milloren els ingressos i el control de les despeses.

S&P aventura que, durant els pròxims anys, es recuperarà l'economia valenciana perquè han millorat tant els ingressos com el control de les despeses.
S&P aventura que, durant els pròxims anys, es recuperarà l'economia valenciana perquè han millorat tant els ingressos com el control de les despeses.

Standars & Poor's (S&P) ha millorat la perspectiva de reducció de deute de la Comunitat Valenciana d'estable a favorable perquè considera que podria reduir el seu "elevat" dèficit fins al 2020 en recuperar-se l'economia valenciana, segons un informe específic sobre la regió remés per la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic. 

L'agència de qualificació aventura que, durant els pròxims anys, es recuperarà l'economia valenciana perquè han millorat tant els ingressos com el control de les despeses, fet que ha permés reduir el dèficit per damunt de les seues pròpies previsions. S&P destaca que la qualificació podria augmentar si el Govern espanyol desgravara una part substancial dels seus préstecs a la Comunitat Valenciana. 

El conseller d'Hisenda de la Generalitat, Vicent Soler, ha destacat la millora com un "aval a la gestió del Consell" i ha indicat que difícilment cap govern del passat hauria tingut aquest increment del ràting. "S'està treballant des del rigor pressupostari i s'han establit uns nivells de control i transparència que no tenen comparació amb cap etapa passada", ha indicat.  

També et pot interessar

stats