Així s’inclouen les noves tecnologies en la campanya de la renda

Les criptomonedes, el bo viatge i les vendes de Wallapop també s’han de tributar en la declaració de la renda

La tecnologia de Bizum també es declara en la renda. Foto de portada: Un mòbil fa servirBizum. / À Punt NTC

La campanya de la renda ha arrancat aquest dimarts 11 d’abril i amb ella, han arribat els dubtes, sobretot pel que fa a les noves tecnologies. Entre les consultes més habituals, la gent vol saber si tributa la compravenda de criptomonedes, les transaccions per Bizum o les vendes en plataformes de segona mà. 

Rafael Ferrer, vocal d'APAFCV, ha explicat que “tant els empresaris com els professionals que fan una transacció per Bizum hauran de declarar-ho; és una forma de cobrament de factures i es declara”. En el cas que les persones físiques tinguen “un esdeveniment, com ara una comunió o una boda que supere els 10.000 euros, també han de declarar-ho”, ha afegit.

Enguany, la compravenda de criptomonedes té una casella pròpia perquè “són un guany o una pèrdua patrimonial i sempre s'han de declarar”, adverteix Ferrer.

Pel que fa a les vendes de productes de segona mà en plataformes com Wallapop, també tributen. “Si ho venen per un preu superior al que han comprat i tenen un benefici patrimonial superior a 1.000 euros, també s'han de declarar.”

Si ha gaudit del bo viatge de la Generalitat, és una subvenció o ajuda directa i, per tant, també s’ha de declarar, perquè és un increment patrimonial.

La Policia Nacional també adverteix de l'arribada de missatges de mòbils fraudulents en els quals els delinqüents es fan passar per l'Agència Tributària.

També et pot interessar

stats