S'aprova un transvasament de 20 hectòmetres del Tajo al Segura per al mes d’agost

És la màxima quantitat d’aigua que permet la situació actual dels embassaments de la capçalera del Tajo.

És la màxima quantitat d’aigua que permet la situació actual dels embassaments de la capçalera del Tajo
És la màxima quantitat d’aigua que permet la situació actual dels embassaments de la capçalera del Tajo / Europa Press

La Comissió d’Explotació de l’Aqüeducte Tajo-Segura, reunida hui, 9 d’agost, a la seu del Ministeri per a la Transició Ecològica, ha acordat aprovar un transvasament de 20 hectòmetres cúbics per a atendre les necessitats de les conques receptores. Aquesta resolució es fa després que en la reunió de la comissió tècnica del passat 11 de juliol es constatara que la situació dels embassaments en la capçalera del Tajo es troba en nivell 3.

Aquest nivell implica que es pot autoritzar un volum màxim de 20 hectòmetres cúbics més de forma discrecional però motivada. Per aquesta raó s’acordà preparar un informe sobre la situació del sistema que és la que s’ha analitzat en la reunió de hui. Com que s’ha pogut comprovar que, amb 652,2 hm, la situació dels embassaments d’Entrepeñas i Buendía per al pròxim semestre, inclús en el pitjor dels escenaris possibles, es mantindria en el nivell 3 i no passaria al següent nivell, els tècnics han donat el vistiplau.

Amb això arriba un xicotet respir per als llauradors de les comarques del sud. El mes passat ja es van autoritzar un total de 38 hectòmetres cúbics i al principi de setembre es tornarà a reunir la comissió de l’Aqüeducte Tajo-Segura per a valorar la situació hídrica de la conca i estudiar la possibilitat de fer un nou transvasament. 

També et pot interessar

stats