S'aprova la llei que facilita crear empreses i reforça la lluita contra morositat

Preveu mesures com reduir el mínim de capital social exigit de 3.000 euros a 1 euro o no donar subvencions a les empreses moroses

La vicepresidenta primera i ministra d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, aquest dimarts en el Palau de la Moncloa a Madrid
La vicepresidenta primera i ministra d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, aquest dimarts / Juan Carlos Hidalgo (Efe)

La llei "crea i creix" ha sigut aprovada aquest dimarts en consell de ministres amb l'objectiu de facilitar la constitució de noves empreses i fomentar que guanyen grandària. Amb aquest objectiu, recull mesures com reduir el mínim de capital social exigit, de 3.000 euros a 1 euro, o no donar subvencions a les signatures moroses.

Així ho ha explicat la vicepresidenta primera i ministra d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, que en roda de premsa s'ha mostrat confiada que aquesta norma contribuïsca a "millorar el clima de negocis, reforçar el teixit productiu i atraure inversió i talent".

La ministra ha incidit que la lluita contra la morositat en les operacions comercials és clau per al creixement de les pimes, per la qual cosa s'impedirà l'accés a subvencions públiques a aquells que incórreguen en aquesta situació.

Observatori de la morositat

A més, també es crearà un observatori de la morositat, que vigilarà els terminis de pagament, i s'estén l'obligació d'expedir factura electrònica en totes les operacions entre autònoms, grans i petites empreses per a garantir la seua "traçabilitat".

Calviño ha defensat que amb aquest projecte de llei, encara pendent de tramitació parlamentària, se simplificaran els tràmits administratius que afronten les companyies i s'agiliten alguns procediments.

De fet, també es desenvoluparà al costat de comunitats autònomes i municipis "ordenances estandarditzades" per a afavorir el desenvolupament de l'activitat comercial i es reforça la possibilitat d'accedir a finançament alternatiu al bancari, com el micromecenatge, la inversió col·lectiva o el capital de risc.

Redueix els costos econòmics

La vicepresidenta primera ha recalcat que, amb aquesta norma, Espanya "redueix els costos econòmics" de crear una empresa i alinea el marc legislatiu al de "els països més avançats en aquest terreny".

Com a exemple ha citat la reducció del capital mínim exigit per a constituir una companyia, que passarà de 3.000 euros a un euro amb el propòsit d'afavorir l'emprenedoria, i també es rebaixen els temps per a completar el procés de manera telemàtica a través del Centre d'Informació i Xarxa de Creació d'Empreses (Circe).

També et pot interessar

stats