S'accelera la variant de Vandellòs del corredor mediterrani

Generalitat i govern espanyol supervisaran cada mes l'avanç de la infraestructura, què reduirà 30 minuts el trajecte Alacant-Barcelona.

El comissionat del govern espanyol per al corredor mediterrani, Josep Vicent Boira i el conseller d'Obres Públiques, Arcadi España
El comissionat del govern espanyol per al corredor mediterrani, Josep Vicent Boira i el conseller d'Obres Públiques, Arcadi España / GVA

El comissionat del govern espanyol per al corredor mediterrani, Josep Vicent Boira, ha assegurat que la nova legislatura portarà "canvis substancials" per al desenvolupament de la infraestructura i que "marcaran un abans i un després". Entre aquests ha destacat l'acceleració dels tràmits per a l'obertura de la variant de Vandellòs, a Tarragona, que podria suposar un estalvi de trenta minuts en el trajecte d'Alacant a Barcelona.

Boira ha fet aquestes declaracions després d'una reunió amb el nou conseller d'Obres Públiques de la Generalitat, Arcadi España, en tornar de Brussel·les (Bèlgica) d'un seguiment de les obres a escala europea. 

España i Boira han acordat mantindre una reunió mensual per a "fer un monitoratge de com van les obres i tindre una doble seguretat", segons ha explicat als periodistes el conseller d'Obres Públiques, que ha destacat que les obres del corredor "van a velocitat de creuer".

El comissionat del govern espanyol ha destacat la importància per al futur del corredor mediterrani del desenvolupament de la terminal intermodal i logística València Font de Sant Lluís, que esdevindrà un node estratègic a la Península en la distribució de mercaderies per via ferroviària, marítima i per carretera. Una infraestructura a la qual Boira atribueix una "rendibilitat indubtable" que estima en un l'augment de l'1,6% del PIB espanyol.

També et pot interessar

stats