Ryanair tanca les bases a Canàries sense acord amb la plantilla

Aquest tancament deixarà al carrer uns 300 treballadors de les bases de Tenerife, Gran Canària i Lanzarote.

Avió de l'aerolínia irlandesa Ryanair, en una imatge d'arxiu
Avió de l'aerolínia irlandesa Ryanair, en una imatge d'arxiu / Ryanair (Twitter)

L'aerolínia irlandesa Ryanair ha consumat el tancament de les seues bases a Tenerife, Gran Canària i Lanzarote sense entregar als vora 300 treballadors afectats la carta d'acomiadament.

En cada base hi ha un representant legal de l'empresa per a gestionar el desmantellament i als treballadors se'ls ha entregat un memoràndum que recull que a les 17:00 hores han d'entregar les credencials, els uniformes i els terminals de venda. Així mateix, se'ls ha informat que la liquidació se'ls entregarà el dia 28.

El secretari d'organització i tripulant de cabina de l'aeroport Tenerife Sud, Jairo Gonzalo, ha relatat "el caos i la desinformació" que es viu a les bases de l'empresa "fins a l'últim moment". Segons explica, a alguns treballadors se'ls estan ingressant en els seus comptes bancaris determinades quantitats que suposadament "corresponen a la indemnització" però a més, "amb quantitats que no quadren".

"Que una multinacional com Ryanair, amb 400 avions operatius i 10.000 treballadors, no siga capaç de gestionar un acomiadament en tres bases canàries, és il·lògic amb els recursos que mou l'empresa", ha agregat. Gonzalo ha confirmat que hui no ixen vols de la companyia de les illes i només s'ha mobilitzat el personal de guàrdia.

Escassa recol·locació de la plantilla

Sobre la situació dels quasi 300 treballadors afectats en l'arxipèlag, ha apuntat que una quarta part dels pilots poden ser recol·locats i a penes una desena de tripulants de cabina. "La resta va a l'atur a partir de demà", ha comentat.

També et pot interessar

stats