Ryanair no descarta tancar més bases a Espanya

La companyia diu que els retards en els lliuraments del Boeing 737 MAX han suposat el tancament de set bases a Europa.

El director de màrqueting de Ryanair, Kenny Jacobs
El director de màrqueting de Ryanair, Kenny Jacobs / Europa Press

L'aerolínia irlandesa Ryanair ha assegurat que no descarta el tancament de més bases a Espanya, a més de les tres que ja han sigut clausurades a les Canàries, si hi ha nous retards en els lliuraments d'avions Boeing 737 MAX. Aquest avió té prohibit el vol després dels dos accidents que van provocar la mort de 346 persones.

A Espanya, actualment Ryanair compta ara amb nou bases i presència en 26 aeroports, on treballen unes 3.000 persones. El passat 8 de gener, l'aerolínia va tancar les bases de Tenerife, Gran Canària i Lanzarote.

"L'únic motiu pel tancament de bases són els retards en els lliuraments del 737 MAX", ha remarcat el director de màrqueting de Ryanair, Kenny Jacobs, durant un desdejuni informatiu a Madrid. Jacobs, i ha explicat que aquests problemes han suposat el tancament d'un total de set bases a Europa durant 2019: Hamburg, Nuremberg, Belfast, Skavsta (Estocolm) i les tres de les Canàries.

Ryanair compta amb 210 comandes del Boeing 737 MAX, dels quals 135 han sigut confirmats i altres 75 estan en situació d'"opcions".

Caiguda del trànsit a Espanya

Ryanair preveu una caiguda del trànsit a Espanya de l'1,5% enguany, pel retard en el lliurament dels avions, encara que a Madrid, per exemple, s'espera un creixement de l'1,5%, mentre que en els tres aeroports catalans es preveu una reducció del 3%, que atribueixen, principalment, a un descens a Girona.

Segons l'aerolínia, a Espanya copa el 19% de la quota de mercat, amb més de 400 rutes a l'hivern i la previsió de superar les 600 aquest estiu, de les 27 seran noves.

També et pot interessar

stats