Ryanair cancel·la almenys deu vols en la primera jornada de la nova convocatòria de vaga

Entre les cancel·lacions no n'hi ha cap que de moment afecte els aeroports valencians

Passatgers de Ryanair pujant a l'avió a l'aeroport de València en la primera fase de la vaga el passat divendres
Passatgers de Ryanair pujant a l'avió a l'aeroport de València / À Punt NTC

L'aerolínia Ryanair ha cancel·lat deu vols fins a les 9:00 hores d'aquest dilluns, coincidint amb l'inici de la nova convocatòria de vaga per als tripulants de cabina de passatgers (TCP), així com un total de 51 retards.

Els vols afectats per les cancel·lacions han sigut entre Barcelona i Milà, Menorca, Roma i Londres, anada i tornada, així com entre Palma i Hamburg, també anada i tornada.

Quant als retards, l'aeroport més afectat és el de Palma, amb un total de 14, seguit del de Màlaga (13) i Barcelona (7).

Els sindicats USO i Sitcpla, que representen els tripulants de cabina de Ryanair, després de consultar els treballadors, han convocat un nou període de vaga en l'aerolínia des del pròxim 8 d'agost i fins al 7 de gener del 2023, tots dos inclosos.

La nova vaga consta de jornades d'aturades de 24 hores, de dilluns a dijous, setmanalment. Els sindicats han assenyalat que Ryanair "no ha mostrat el més mínim intent d'acostament" amb ells, sinó que ha manifestat públicament la seua negativa a entaular qualsevol diàleg amb els representants triats pels seus tripulants.

A més, el sindicat ha advertit d'una sèrie d'acomiadaments a treballadors després de les dues convocatòries de vaga anteriors.

També et pot interessar

stats