Rosendo Ortí: "El model cooperativista de Caixa Popular és un model d'èxit"

El director general de l'entitat valenciana defensa una banca "ètica" que, tot i guanyar diners també contribuïsca a la societat. En 2023 han col·laborat en més de 1.600 associacions amb tres milions d'euros

Rosendo Ortí, el director general de Caixa Popular, en 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

Dies arrere, els grans bancs espanyols presentaren el compte de resultats, amb uns guanys de 26.000 milions d'euros, només entre les cinc entitats bancàries més grans. El director general de l'entitat valenciana Caixa Popular, Rosendo Ortí, ha defensat una banca ètica que, tot i guanyar diners també contribuïsca a la societat.

El director de Caixa Popular, que és una cooperativa de crèdit on una part dels guanys reverteixen en les persones cooperativistes, advoca per una forma de banca que actue amb ètica, a l'hora de generar ingressos i d'utilitzar-los.

Segons ha explicat en una entrevista a Les notícies del matí, "no es tracta de vendre allò que al banc li interessa sinó d'oferir el que el client necessita i aquesta és l'ètica".

No es tracta de vendre allò que al banc l'interessa sinó d'oferir el que el client necessita i eixa és l'ètica.

D'altra banda, està la part ètica de com es distribueix el que es guanya. "Tot el que guanyes va a la butxaca de fons d'inversió i grans accionistes o es distribueix en la societat", aquesta és la diferència. "Pots ser ètic i guanyar diners, i fer una contribució social", ha dit.

"Cada any, un 10% dels resultats va a un fons d'obra social"

Rosendo Ortí ha explicat que una part dels guanys de Caixa Popular va destinada a iniciatives socials. "Cada any, un 10% dels resultats va a un fons d'obra social". En 2023 han treballat en més de 1.600 associacions amb un import de tres milions d'euros.

També ha destacat l'aposta de l'entitat per "un model de banca personalitzat i de proximitat amb el client". "Treballem per a enamorar el client".

El model cooperativista de Caixa Popular "és un model d'èxit". Segons Ortí, "Caixa Popular va nàixer amb un model cooperatiu per a compartir i equilibrar la riquesa. Les persones que hi treballem som també propietaris de l'entitat"

La setmana passada Caixa Popular va presentar els resultats del 2023 i els beneficis van augmentar un 43%.

També et pot interessar

stats