Rodríguez Piñero: "Hi ha marge de negociació per a canviar els efectes de l'acord amb Mercosur"

L'eurodiputada socialista assegura que encara hi ha marge de millora en un tractat que s'ha negociat durant 20 anys.

Rodríguez Piñero: \"Hi ha marge de negociació per a canviar els efectes de l\'acord amb Mercosur\"

El preacord entre la Unió i els països de Mercosur tindrà efectes sobre l'economia valenciana. Aquest tractat que s'ha negociat durant 20 anys s'ha rebut de manera diferent. Mentre que el camp pressiona perquè Espanya no el ratifique si no es protegeixen els interessos valencians, sectors com el de l'automòbil, el tèxtil o el calcer consideren que serà beneficiós.

L'eurodiputada socialista, Inmaculada Rodríguez Piñero, en una entrevista en Les notícies del matí ha assegurat que "és molt bon acord". Segons ha explicat, aquests països són molt proteccionistes i amb el tractat els sectors industrials valencians es veuran beneficiats per la reducció aranzelària fins arribar al 0%. "En tèxtil ara mateix aquests aranzels són del 32% i sectors com aquest, el del moble o el calçat podran beneficiar-se d'un mercat de 250 milions de persones, amb una rebaixa de costos i sense haver de fer res", ha remarcat.

Influir per a millorar les condicions

Preguntada sobre la preocupació del sector agrari valencià i les conseqüències negatives que tindrà el tractat, ha assegurat que encara hi ha marge de negociació per a canviar els efectes de l'acord amb els països de Mercosur. Ha apuntat que els productors de cítrics tenen tota la raó per a exigir reciprocitat en els controls fitosanitaris i que influir per a millorar les condicions en el preacord és l'objectiu de la delegació valenciana encapçalada per Ximo Puig que es reunirà aquest dijous amb la comissària de Comerç Internacional, Cecilia Malmström, i el d'Ocupació, a qui traslladarà les necessitats d'agricultors, empresaris i sindicats.

Competència del Brasil

Piñero ha insistit que aquest és un "preacord polític" i que encara queda aproximadament un any i mig fins que entre en vigor per a exigir mecanismes que protegisquen el sector agrari, i especialment el del suc de taronja per la competència del Brasil, encara que a la Comunitat Valenciana, segons ha dit, és menut.

Necessitat d'una organització professional unitària

Així mateix, l'eurodiputada ha destacat com a fonamental que el sector citrícola aconseguisca garanties, que hi haja una bona organització professional unitària amb representació a Europa que realitze una bona estratègia de comercialització per a poder acollir-se a totes les ajudes.

També et pot interessar

stats