Rodrigo Rato haurà d’entrar a la presó abans del 26 d’octubre

L’Audiència Nacional ha citat Rato el pròxim dijous per a comunicar-li el termini hàbil per a ingressar en presó.

El 3 d’octubre, l'alt tribunal va ratificar la sentència de quatre anys i mig de presó per a Rato. Efe
El 3 d’octubre, l'alt tribunal va ratificar la sentència de quatre anys i mig de presó per a Rato. Efe

L'Audiència Nacional ha citat l'expresident de Caja Madrid, Rodrigo Rato, per al pròxim dijous, 11 d’octubre, per a comunicar-li que disposa d'un termini de deu dies hàbils, fins al pròxim 26 d'octubre, per a ingressar en la presó que ell trie. Està condemnat per apropiació indeguda en el cas de les targetes black.

Segons han informat fonts jurídiques, el termini començarà a comptabilitzar-se dilluns que ve 15 d'octubre, ja que sols compten els dies hàbils. D'aquesta manera, l'últim dia per a l'ingrés voluntari a la presó seria el divendres 26.

La secció quarta de la sala penal també emplaça els altres catorze exconsellers i exdirectius amb condemnes superiors als dos anys de presó, que igual que Rato hauran d'acudir-hi personalment. Entre aquests es troba l’ex-vicepresident de l'entitat, José Antonio Moral Santín, condemnat a quatre anys de presó.

El passat dimecres, 3 d’octubre, l'alt tribunal va ratificar la sentència de l'Audiència Nacional de quatre anys i mig de presó per a Rato, en considerar que "va mantindre i va ampliar un sistema pervertit des del seu origen", que va facultar els titulars a utilitzar les targetes en el seu benefici sense necessitat de justificar les despeses, com si foren "els propietaris dels diners".

També et pot interessar

stats