Rocafort, amb 18.955 euros anuals, és el municipi valencià amb més renda per habitant

Entre les 30 localitats amb menys renda d'Espanya està Sant Fulgenci, al Baix Segura, amb una renda mitjana de 7.200 euros

Imatge d'arxiu d'un dels accesos a la població de Rocafort / Facebook: Ajuntament de Rocafort
Imatge d'arxiu d'un dels accessos a la població de Rocafort / Facebook: Ajuntament de Rocafort

L'Atles de Distribució de Renda de les Llars situa la Comunitat Valenciana com l'autonomia on les zones de distint poder adquisitiu estan més equilibrades.

L'organisme de l'INE ha presentat la llista amb els 30 municipis amb més renda per habitant, i entre ells n'ha inclòs un de valencià en el lloc setge. Es tracta de Rocafort, a l'Horta Nord, amb una renda mitjana de 18.955 euros anuals. Al capdavant de la llista està la localitat madrilenya de Pozuelo de Alarcón, amb 26.000 euros per càpita.

A la cua del rànquing, entre les 30 localitats amb menys renda, també trobem un municipi valencià. Es tracta de Sant Fulgenci, al Baix Segura, amb una renda mitjana de 7.200 euros.

Alacant, tercera capital espanyola amb més zones de renda molt baixa

L'estadística també destaca la ciutat d'Alacant com la tercera capital de província amb més percentatge de zones de renda molt baixa, només per darrere de Ceuta i Melilla. La ciutat té vora un 23% de les seccions censals del terme municipal, on dominen les rendes molts baixes.

València i Castelló se situen a mitjan llista, en els llocs 22 i 25 respectivament.

També et pot interessar

stats