Ribó signa la cessió de terrenys per a construir la plataforma intermodal de la Font de Sant Lluís

La infraestructura posiciona València com a node logístic per al transport de mercaderies pel corredor mediterrani.

Imatge aèria dels terrenys
Imatge aèria dels terrenys / Ajuntament de València.

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha signat un conveni amb el Ministeri de Foment i la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori de la Generalitat perquè la ciutat cedisca els terrenys municipals i aporte el finançament necessari per a la construcció de la terminal intermodal i logística de València Font de Sant Lluís. 

La infraestructura és clau per al transport de mercaderies dins de la Xarxa Intermodal Europea i per al desenvolupament de València com a node logístic del corredor mediterrani, segons ha explicat Ribó, que atribueix al projecte un gran impacte en la creació d'ocupació i riquesa.

La signatura del conveni té lloc després que el passat 17 d'abril el Consell de Ministres aprovara l'adhesió al conveni entre Foment, la Generalitat i l'Ajuntament de València. 

La infraestructura es desenvoluparà en fases. Contemplarà accessos terrestres que garantisquen l'accessibilitat viària i ferroviària de la terminal a les xarxes generals d'infraestructures de transport, vials per a possibilitar la integració de serveis i la connectivitat entre la nova terminal, la xarxa ferroviària actual Mercavalència i el port de València, un mòdul per a operacions de càrrega i  descàrrega, i un centre integrat de serveis.

També et pot interessar

stats