Ribó anuncia la creació d'una empresa mixta per a construir 600 habitatges de lloguer assequible a València

L'Ajuntament aportaria el sòl necessari per a la construcció i buscaria un soci encarregat de les obres i la gestió.

Ribó anuncia la creació d\'una empresa mixta per a construir 600 habitatges de lloguer assequible a València
Ribó anuncia la creació d'una empresa mixta per a construir 600 habitatges de lloguer assequible a València

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha anunciat la creació d'una empresa mixta municipal per a construir 600 habitatges públics de lloguer assequible. El 50% d'aquesta empresa seria "totalment públic", ja que l'Ajuntament aportaria el sòl necessari per a la construcció, i buscaria un soci encarregat de les obres i la gestió.

L'objectiu, segons ha explicat, és "donar resposta de manera àgil a les necessitats ciutadanes", i ha instat el govern espanyol a "definir els pisos buits" i a aplicar bonificacions en l'IBI als que lloguen, com també penalitzar els grans propietaris que retenen el parc d'habitatges.

Ribó ha presentat la iniciativa, que es posaria en marxa a partir de juny, en l'acte de Compromís per València “No nos moverán”, d’iniciatives de vivienda, lloguer i apartaments turístics, davant de representants d'associacions de veïns i col·lectius cívics, on també ha apuntat a la necessitat de promocionar la rehabilitació sostenible d'edificis i iniciar una transició energètica.

36 persones per cada pis públic

A la Comunitat Valenciana, per cada pis públic preparat per a adjudicar, hi ha 36 persones que se'l disputen, i València té l'índex de necessitat més elevat: hi ha inscrits en el registre oficial 2.240 demandants d’habitatge públic, i només n'hi ha 4 disponibles per a adjudicar. Altres ciutats com Alacant, Elx, Castelló i Torrevella també tenen molta més demanda que oferta.

També et pot interessar

stats