Ribera viatja a Algèria pel tancament del principal gasoducte que proveeix Espanya en plena escalada de preus

Alger tanca diumenge el gasoducte del Marroc, pel conflicte que manté amb el país, i reorientarà els enviaments per un conducte alternatiu

Instal·lacions de gas a Algèria, en una imatge d'arxiu
Instal·lacions de gas a Algèria, en una imatge d'arxiu / Cepsa (Europa Press)

La vicepresidenta tercera i ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera, viatja aquest dimecres a Algèria per a assegurar el subministrament de gas a Espanya, després que el país magribí haja anunciat el tancament del gasoducte que passa per Marroc, conegut com a Magrib-Europa, que és la principal via de provisió per a Espanya.

La decisió d'Alger és fruit del conflicte que manté amb Rabat i que ha desembocat en el trencament de relacions entre els països el passat 24 d'agost.

Algèria, el principal país proveïdor de gas natural per a Espanya, reconduirà ara el subministrament a través del gasoducte Medgaz, que uneix el país nord-africà amb Espanya. Naturgy i l'algeriana Sonatrach van acordar augmentar els enviaments a través del gasoducte, a fi de vehicular a través d'aquest un 25% del gas natural que consumeix el nostre país.

Algèria ha dit que ampliarà la capacitat tècnica del Medgaz, però els experts avisen que si es troba amb problemes tècnics, això pot posar en problemes Espanya a les portes de l'hivern i amb el preu del gas pels núvols.

El ministre d'Afers Estrangers, Unió Europea i Cooperació, José Manuel Albares, va explicar aquest dilluns que havia rebut garanties d'Algèria que es complirà amb el subministrament malgrat haver trencat relacions amb Rabat. I assegura que així li ho van transmetre personalment el president Abdelmadjid Tebboune i el seu homòleg, Ramtane Lamamra.

Albares ha subratllat en diverses ocasions que "hi ha moltes maneres de transportar el gas" a Espanya com a gas natural liquat (GNL). Recentment Enagás ha ampliat la seua capacitat per a proveir Espanya mitjançant aquesta via alternativa, que implica traslladar el gas amb embarcacions.

També et pot interessar

stats